Werkwijze

Werkwijze

Hoe ik werk

Actief luisteren, met aandacht voor de mens en de context, dat is voor mij de basis van coaching. Ik werk vanuit jouw (onbewust) verlangen en vertaal dit naar haalbare en concrete doelen en laat je zien hoe je je eigen hulpbronnen effectief kan inzetten. Ik ben aanwezig met mijn hele persoon en zet al mijn zintuigen daarbij in. Ik voel in en zie jou met al jouw talenten en (levens)ervaring. Vanuit zachte confrontatie motiveer en stimuleer ik je om vanuit je intrinsieke motivatie een beweging te maken en zelf weer de leiding te nemen in het proces.

Mijn aanpak is holistisch; kijkend naar de mens als geheel. Het bewustworden van eventuele fysieke, mentale, emotionele, spirituele of energetische blokkades geeft ruimte voor beweging, het maken van krachtige keuzes, gericht op persoonlijke groei en te worden wie je ten diepste wilt zijn.


Uitgangspunten: waarden en verlangens

Ik werk met jou op identiteitsniveau. Vragen die je je op dit niveau stelt zijn: Wat drijft mij? Wat is mijn ambitie? Wie wil ik zijn? Welke waarden leef ik na? Hoe vertaal ik dit in mijn rol en werkende leven? Wat zijn mijn diepste verlangens? Stel dat ik hiernaar luister en mij durf te verbeelden hoe het eruit zou kunnen zien als ik het heb gerealiseerd. Welke weg heb ik dan te bewandelen om dichter bij dit verlangen te komen?

Doordat ik met jou op dit niveau werk, kom je overtuigingen tegen, degene die helpen of je vasthouden. Het onderzoeken naar wat je wilt, wat je echt wilt en wie je bent, geeft de ruimte overtuigingen bij te stellen, je waarden te leven en je hulpbronnen effectief in te zetten. Ik bied een veilige omgeving om dit zelfonderzoek te doen.

Groepstrainingen

Bij training biedt de groep een extra dimensie; het leren van elkaar. Mijn rol is hierin faciliterend, gericht op het individuele leerdoel, lerend vanuit een veilige omgeving.
Voor bepaalde onderwerpen volstaan korte interventies, voor andere onderwerpen is meer tijd en een wisselwerking met praktijk of diepteonderzoek nodig. In overleg bepalen we de beste aanpak.

E-coaching

Naast een-op-een gesprekken, teamsessies en training maak ik gebruik van e-coachplatformen, waardoor tussentijdse contactmomenten het proces versnellen, de afstand klein en de bereikbaarheid groot is.

Werkgebied

Ik werk incompany, op locatie of in mijn praktijkruimte in Den Haag. Mijn werkgebied is Zuid-Holland.